Proteze Dentare

Alege proteze dentare de calitate pentru a-ti redobandi zambetul natural

Sanatatea este cel mai de pret lucru al nostru si trebuie sa avem intotdeauna grija de corpul nostru si de ce are acesta nevoie. Asigurarea sanatatii generale a organismului presupune si o dantura frumoasa si sanatoasa pe care sa o intretinem mereu. Uneori insa exista anumiti factori care duc la pierderea dintilor naturali, aspect care nu poate fi unul placut. Vestea buna in acest caz insa este aceea ca in prezent avem posibilitatea de a beneficia de avantajele unor proteze dentare de calitate care sa suplineasca lipsa dintilor naturali pe care ii peirdem de-a lungul timpului.

Protezele dentare reprezinta o solutie ideala pentru cei aflati in cautarea unui inlocuitor artificial pentru dintii natural pierduti datorita unor afectiuni medicale, datorita unui accident teribil sau din cauza unor diverse probleme de natura medicala cu directa legatura cu sanatatea orala. Protezele dentare sunt create pe baza unui element numit rasina acrilica, un tip special de plastic si uneori cu urme usoare de metal create astfel incat sa arate similar cu dintii naturali pentru a nu genera o diferenta de natura vizuala prea mare care sa provoace disconfort celor care necesita utilizarea acestora.

Exista trei tipuri pirncipale de proteze dentare in prezent: proteze dentare totale, superioare si inferioare. Denumirea acestora este in stransa legatura cu portiunea din cavitatea bucala carora aceste proteze i se adreseaza. Astfel, fie ca doresti o proteza dentara totala care sa inlocuiasca toti dintii naturali pierduti sau o proteza dentara doar pentru partea superioara sau cea inferioara a cavitatii tale bucale acum ai posibilitatea de a beneficia de aceste optiuni.

Protezele dentare partiale pot fi utilizate atunci cand se considera necesara inlocuirea unui singur sau a mai multor dinti fie din partea superioara fie din partea inferioara a cavitatii bucale. Rolul principal al unei astfel de proteze este acela de mentinere a alinierii corespunzatoare a dintilor ramasi, impiedicand astfel deplasarea aleatorie si fara rost a acestora.

Un aspect important de precizat atunci cand discutam despre proteze dentare este reprezentat de necesitatea de extractie a dintilor ce urmeaza sa fie inlocuiti de proteza, in cazul in care acestia nu au fost pierduti in totalitate si vindecarea corespunzatoare a locului in care proteza va fi implantata. Durata de vindecare a gingiilor poate varia in functie de numarul de dinti extrasi si de starea generala a acesteia, motiv pentru care acest proces nu trebuie grabit.

Scopul intregului proces este acela de creare a unui mediu corespunzator protezei dentare pentru ca aceasta sa fie bine primita de catre organism si pentru a-si atinge scopul de asigurare a unei danturi sanatoase si frumoase, fara disconfort de orice natura. Recomandam utilizarea corespunzatoare a unor proteze dentare de calitate, lucrate si implantate de catre specialisti in domeniul stomatologiei intrucat acestea va ofera solutiile necesare in cazul unor probleme care va pot provoca suferinte inutile de ordin fizic si spiritual.