Programări online

Estetică și cosmetică dentară

0720077088

Estetică și cosmetică dentară

“Zâmbetul este probabil cel mai simplu, mai scurt și mai popular act de comunicare umană”

Acestea fiind știute și faptul că în relațiile sociale un zâmbet poate spune mai mult decât 1000 de cuvinte și că „zâmbetul atrage zâmbete”, preocuparea medicilor dentiști a fost de a completa acest zâmbet cu o dantură sclipitoare.

Mulți dintre noi am observat persoane care, în spatele unui zâmbet minunat prezentau dantura într-un contrast evident. Nimic nu este mai plăcut atunci când un zâmbet minunat este completat de o dantură minunată.

Corectarea deficiențelor este posibilă și fiecare persoană ce se simte inhibată de aspectul danturii poate apela cu încredere la clinica noastră.

Estetica și cosmetica dentară, locul unde arta și știința se întâlnesc, rezolvă toate aceste probleme.

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt probabil cel mai des folosite atunci când avem în zona frontală probleme de estetică, dinții prezentând colorații, sunt ciobiți, fisurați sau ușor spațiați.

Fațetele sunt integral ceramice, în culoarea naturală a dintelui și se aplică pe suprafața dintelui prin cimentare, asemenea unei „unghii false”.

Coroanele dentare

Coroanele dentare ceramice pe suport de zirconiu – datorită tehnologiei de realizare, frezare computerizată, tehnologie CAD/CAM (Computer Adied Design/Computer Aided Manufactuer) și a faptului că nu prezintă structură metalică de susținere (cum este cazul coroanelor de ceramică pe suport metalic), fiind în culoarea naturală a dintelui, aceste coroane conferă o estetică excepțională.

Utilizată la dinții cu probleme de structură mai ample (fracturi, procese carioase ample, distrucții coronare mari), coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt soluția ideală, atât pentru recuperarea funcției estetice, cât și a celei funcționale depline.

Albirea dentară

Albirea dentară reprezintă soluția cea mai des utilizată de către pacienții ce nu prezinta probleme de structură ale dinților, fiind necesară numai schimbarea de culoare a acestora.

Albirea se realizează în clinica noastră într-o ședință, fiind folosită lampa cu Plasmă și sistemul de albire ZOOM/ZOOM – Advance Power (lider mondial).

Pacienții ce nu doresc albirea cu lampă, pot opta pentru sistemul de albire gutiere-gel, caz în care, pacientul trebuie să poarte în interiorul gutierei un gel special de albire (Opalesence) timp de 5-6 ore pe zi pentru 7-10 zile.

Obturațiile de compozit (plombele)

Obturațiile de compozit cu particule nanoceramice – obturațiile, cunoscute popular sub denumirea de „plombe”, au cunoscut în ultimii ani îmbunătățiri calitative evidente.

Dacă inițial obturațiile nu respectau nici măcar culoarea naturală a dintelui, fiind de aspect metalic, apariția obturațiilor de compozit a făcut ca această problemă legată de estetică să fie rezolvată, pacienții numindu-le „plombe albe”.

Proprietățile și calitățile acestora au evoluat constant și dacă la început vorbeam doar de un avantaj estetic, astăzi obturațiile moderne conferă particularități superioare de rezistență, conservare și protecție a structurii dintelui (pot elibera cantități mici de fluor), sunt mult mai manevrabile și au o estetică superioară.

În clinica noastră folosim materiale produse de liderii mondiali în domeniu: 3M ESPE, GC Company și DENTSPL.

Periajul profesional, detartraj, air-flow

De foarte multe ori placa bacteriană, tartrul, ascund aspectul natural al dinților.

Astfel, în urma unei igienizări profesionale se poate constata o îmbunătățire a aspectului dinților, aceștia devenind mai deschiși la culoare, mai curați.

Detartrajul este realizat în clinica noastră folosind instrumentar ultrasonic, ce se bazează pe principiul vibrațiilor mecanice de înaltă frecvență.

Detartrajul este urmat de periaj profesional, ce include folosirea unei creme speciale de îndepărtare a reziduurilor, a petelor, folosind perii la turații adecvate.

De multe ori aceste manopere sunt asociate cu folosirea unui aparat numit „Air-Flow” ce are ca principală calitate folosirea cu presiune la nivelul structurii dentare a unei pulberi de bicarbonat de sodiu, pulbere ce ajuta la îndepărtarea în totalitate a anumitor colorații și a reziduurilor pe care detartrajul și periajul nu le pot înlătura.
În clinica noastră folosim aparatură produsă de către compania Electro Medial System (E.M.S), lider mondial în acest domeniu.

Programări
online